Vellykket rådsmøte på Rosenholm Campus

Thina Margrethe Saltvedt var en av bidragsyterne på Tradebrokers rådsmøte

Tradebrokers rådsmøte ble avholdt på Rosenholm Campus onsdag 31. mai. Det ble en vellykket dag, som høstet mange godord. Gjennomgangsmelodien var «gode innlegg» og «fin variasjon».

Totalt var 53 hoder samlet, hvorav 40 fra medlemsmassen. Det skal vi være fornøyde med, selv om det var en liten nedgang fra i fjor. 

Valg av arena for årets rådsmøte var helt naturlig. Dette er Tradebrokers "hjemmebane", og det var ingen grunn til å endre på suksessoppskriften fra fjoråret.

Dagen ble innledet med at daglig leder i Tradebroker, Terje Fagervik, ønsket velkommen og orienterte kort om kommende prosesser. Deretter overlot han podiet til "årets leverandør". Vi har tidligere omtalt kåringen av Kinnarps som "Årets leverandør" for 2022. Tildelingen av diplom fant sted under årsmiddagen i februar. En del av premien er å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. Omsetningsøkning på avtalen er selve "kvalifikasjonskravet" for å bli nominert. Kinnarps har vært en del av laget lenge, og har jobbet systematisk med medlemsmassen. Dette har båret frukter, og i 2022 eksploderte omsetningen. Stein Erik Einstad og Wendy Rosenlund ga oss et innblikk i nåværende satsingsområder og delte konkrete erfaringer fra ABB sin relokalisering. 

Etter Stein Erik og Wendy, var det Thina Margrethe Saltvedt sin tur. Thina er en kjent kapasitet, og har sitt daglige virke i Nordea, med fokus på bærekraft.  Hun leverte, som forventet, fra øverste hylle. Det er ingen tvil om at en utvikling i riktig retning krever utstrakt samarbeid.   

Etter en kort pause tok Tradebrokers egen Victoria Syslak oss med på reisen vi har hatt frem til vedtatt bærekraftstrategi. Arbeidet har pågått snart et år, alle interessenter er hørt og vi har vært igjennom flere utkast før endelig strategi ble landet i styremøtet 4. mai. Ambisjonene er tydelige. Tradebroker skal skape merverdi for sine medlemmer og sette dem i stand til å foreta bærekraftige valg, med utgangspunkt i våre avtaler. 

Sømløst ble stafettpinnen overlevert Marius Holm fra Vygruppen. Marius er konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy, og har tidligere vært leder i Zero og nestleder i Bellona. Han kan sine saker. Hans hovedbudskap handlet om hvordan vi alle har makt, spesielt store aktører, og gjennom klimasmarte anskaffelser kan store innkjøpere skape marked for nye løsninger, og drive fram omstilling av hele verdikjeden.

Siste bolk før lunsj ble fylt av Tonje Thue Width , advokat i NHO Service og Handel. Hun orienterte om status for bransjen og kundene deres etter innstrammingene i innleieregelverket 1. april 2023. I motsetning til det mange tror, er innleie fra bemanningsforetak ikke forbudt. Hvilke muligheter finnes? Hvilken rolle vil bemanningsbransjen spille i norsk arbeidsliv fremover? Hvilke effekter har vi sett nå når lovendringene har tredd i kraft? Disse spørsmålene ble besvart i hennes innlegg. 

Sånn drøyt halvveis i dagen var det tid for lunsj. Sans + Samling er Fursetgruppens kantinekonsept på Rosenholm Campus. De leverer på høyt nivå, og det så tilsynelatende ut som at alle fant noe de likte. Hyggelig var det også at å se at praten rundt bordene fløt godt!

Lars Bugge, markedssjef i Tradebroker, hadde tildelt seg selv de "tunge" minuttene etter lunsj. Godt da at budskapet var av det mer lettbeinte slaget. Faktum er at tiden hadde løpt litt fra Tradebrokers visuelle uttrykk, i form av logo og fargepalett. Tiden har vært moden for et løft av den grafiske profilen. Oppgaven ble «Hvordan kan vi med små grep løfte og modernisere det visuelle uttrykket til Tradebroker?». Vi mener å ha lykkes, og den nye profilen vil etter hvert bli synlig på både nettsider og via nyhetsbrev. 

Den faglige delen av programmet ble rundet av med et innlegg fra Entelios og Tom Olaf Hammervold. Vi ble presentert for en rekke grafer som dannet et faktabasert kunnskapsgrunnlag, men som samtidig understreket kompleksiteten. Etterlatt inntrykk er at vi i overskuelig fremtid ikke løper inn i en tilsvarende kraftkrise - med dertil skyhøye strømpriser - på en god stund. 

Før siste post på programmet – selve rådsmøtet – var det igjen en kort pause og kaketid. Cake i easy, stilte med kake og "sponset" Tradebrokers nye logo. 

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Runar Stalsberg guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg. Vi ønsker Yvonne Rydningen fra Avinor velkommen inn i styret.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring