Vellykket rådsmøte avholdt på Rosenholm Campus

Christian Sælemyr Johansen var en av bidragsyterne på Tradebrokers rådsmøte

Tradebrokers rådsmøte ble avholdt på Rosenholm Campus torsdag 2.juni. Det ble en vellykket dag, som høstet mange godord. Gjennomgangsmelodien var «gode innlegg» og «fin variasjon».

Totalt var 58 hoder samlet, hvorav 46 fra medlemsmassen. Det skal vi være fornøyde med, og det tyder på at at folk er litt "sulteforet" på sosial omgang igjen.

Valg av arena for årets rådsmøte var helt naturlig, da dette er Tradebrokers nye adresse og fordi vi har alle fasiliteter på plass. Vi benyttet da også anledning til å invitere til en enkel mingleseanse i våre lokaler i forkant av møtestart, og gledelig mange stilte opp. 

Dagen ble innledet med at daglig leder i Tradebroker, Terje Fagervik, ønsket velkommen, før han overlot podiet til "årets leverandør". Vi har tidligere omtalt kåringen av Vianor som "Årets leverandør" for 2021. Tildelingen av diplom og spising av kake, fant sted under en uhøytidelige seanse hos Vianor tidlig i april. En del av premien er å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. Omsetningsøkning på avtalen er selve "kvalifikasjonskravet" for å bli nominert. Vianor har jobbet meget godt med medlemmene over tid, bygget sten på sten, og volumet på avtalen er mangedoblet de siste fem årene. Reidar Samuelsen, Business Manager B2B i Vianor, ga oss et innblikk i reisen de har hatt med våre medlemmer, og dreide fokuset spesielt over på konkrete besparelser, både økonomiske og miljømessige.  

Etter at Reidar hadde hastet av gårde til laksefiske (skitt fiske!) i Namsen, tok Terje Fagervik igjen ordet. Spørsmålet han adresserte for tilhørerne var "Hvordan blir vi best sammen?". Det er ingen hemmelighet at medlemmene sitter med nøkkelen her – det er medlemmene som kan spille Tradebrokers administrasjon god. Dette handler om tydelighet og lojalitet. Utviklingen har vært svært positiv siden 2009, da forretningsmodellen ble gjort mer forpliktende, men vi har fremdeles en vei å gå for å ta ut Tradebrokers fulle potensial – til glede for samtlige medlemmer. 

Etter en kort pause entret DNB Markets, Kyrre Aamdal, podiet. Kyrre er en kjent (og anerkjent) kapasitet på sitt fagområde. Norsk PMI, eller Norges innkjøpssjefsindeks, utarbeides i et samarbeid mellom NIMA og DNB Markets. PMI knytter seg tett opp mot aktiviteten i industrien, og gir mye nyttig informasjon for innkjøperen. Hvordan man kan nyttiggjøre seg den som innkjøper, fikk du svar på under Kyrres innlegg.

Tradebrokers app for håndtering av ansattfordeler har fått ny vind i seilene denne våren. Skattemessige avklaringer er gjort, og vi har sørget for å tilpasse oss kravet om "allment tilgjengelig", omtalt i regelverket. Carl Christiansen, CTO i Covered Pro ga oss siste status i utviklingsløpet, med en noe mer teknisk touch enn tidligere. Tradebroker mener at alt nå ligger til rette for at alle medlemmer skal kunne lansere appen uten stort hodebry og "frykt" for et intrikat regelverk. 

Sånn drøyt halvveis i dagen var det tid for lunsj. Sans + Samling er Fursetgruppens kantinekonsept på Rosenholm Campus. De leverer på høyt nivå, og det så tilsynelatende ut som at alle fant noe de likte. Hyggelig var det også at å se at praten rundt bordene fløt godt!

Per Inge Rygg, daglig leder i Vieri, var tildelt den "tunge" halvtimen etter lunsj. Den skulle vise seg å bli alt annen enn tung, og engasjementet fra salen gjorde at vi opplevde dagens første tidsmessige sprekk. Per Inge ga oss en oppdatert status på digitaliseringsprosjektet vi er inne i. Både han og Tradebroker er utålmodige på medlemmenes vegne, og skulle gjerne sett at medlemsaktiveringen skjøt fart fremover. Etter dagens innlegg, har vi klokkertro på at så vil skje. For øvrig bør det nevnes at et 20-talls leverandør er aktivert i løsningen med katalog, punchout, eller begge deler. 

Den faglige delen av programmet ble rundet av med et innlegg fra DFØs seniorrådgiver Christian Sælemyr Johansen. Det overordnede spørsmålet han adresserte til forsamlingen var "Kan det private lære noe av offentlige innkjøp?". Det er et interessant spørsmål å stille, dels fordi man alltid bør søke ny kunnskap, men også fordi Tradebroker er i den unike situasjon det er å ha både private og offentlige medlemmer. Etterlatt inntrykk for undertegnede, er at mer er likt enn ulikt, og at det ligger læring i gjensidig nysgjerrighet. 

Før siste post på programmet – selve rådsmøtet – var det igjen en kort pause og kaketid. Tradebroker siste tilskudd på leverandørsiden, Cake i easy, stilte med to velsmakende kaker, levert av Baker Nordby lokalt på Kolbotn. Cake it Easy er Norges største nettportal for kaker og har samlet landets beste kakebakere på én og samme plass. De har gjort det superenkelt for bedrifter i hele Norge å bestille kaker fra lokale bakerier. 

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Runar Stalsberg guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg. Vi ønsker Cato Gundersen fra Lyse-konsernet velkommen inn i styret.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring