Vellykket rådsmøte avholdt 6. juni

Paneldebatten rett etter lunsj ble vellykket og fungerte godt.

Tradebrokers rådsmøte ble avholdt på Rosenholm Campus torsdag 6. juni. Det ble en vellykket dag, og rekordmange tok turen.

Totalt var 75 hoder samlet, hvorav 56 fra medlemsmassen. Valg av arena for årets rådsmøte var helt naturlig. Dette er Tradebrokers "hjemmebane", og Rosenholm Campus tilbyr velegnete lokaler.

Dagen ble innledet med at daglig leder i Tradebroker, Terje Fagervik, ønsket velkommen. Han sendte umiddelbart stafettpinnen videre til dagens først bidragsytere, nemlig duoen Jørgensen & Pedersen. Disse populære gutta er forskere og bærekraftseventyrere ved Norges Handelshøyskole, der de leder Centre for Sustainable Business. Sammen har de podkasten Bærerkraftseventyr, noe som bar bud om en formidlingsevne utover det vanlige. Gutta skuffet ikke, og formidlet aktuelle problemstillinger og dilemmaer på ut- og innpust.

Som neste post på programmet, stod et bidrag fra "årets leverandør". Vi har tidligere omtalt kåringen av Circle K som "Årets leverandør" for 2023. Tildelingen av diplom fant sted under årsmiddagen i februar. En del av premien er å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. Kjetil Bang og Sigurd Lindahl ga oss et innblikk i det de anser som sine suksesskriterier og presenterte hvordan morgendagens stasjonsnett vil se ut, bl.a. med økt og tilpasset satsing på elbillading.

Før dagens første pause, entret Terje Fagervik igjen podiet. Han orienterte kort om kommende og pågående avtaleprosesser, med en klar oppfordring til deltakelse.  

Etter pausen stod AI på plakaten. Er det mulig å effektivisere innkjøpsprosessene med bruk av AI? Malene Reinertsen, senioradvokat i Wikborg|Rein delte, sammen med kollega Mathias Hauglid, innsikt om hvordan AI kan identifisere leverandører, forbedre beslutningsprosesser og automatisere oppgaver – Og hun lanserte sine tanker og drømmer for fremtiden. At AI skal bli et tilbakevendende tema på våre rådsmøter, er vi sikre på.

Tradebroker har valgt å samarbeide med Ignite Procurement for å levere risikovurderinger til medlemmene. Disse kan benyttes i eget arbeid med Åpenhetsloven. Vi har opplevd at denne merverdien i Tradebrokers leveranse til medlemmene har gått litt under radaren hos enkelte, og vi ønsket derfor å friske opp litt. Alle medlemmer har tilgang til Ignites modul på Åpenhetsloven, og Dan-Ove Hafstad ga oss en kort presentasjon om løsningen.

Sømløst ble stafettpinnen overlevert Trine Samuelsen fra Deloitte. Hun delte de viktigste funnene fra Deloittes CPO-survey for 2023, med et spesielt søkelys på digitaliseringsreisen. Ulike innkjøpsteknologier er tilgjengelige der ute, og vil underveis ta oss til flere veivalg. Trine serverte oss både sentrale funn, problemstillinger og mulige svar.  

Sånn drøyt halvveis i dagen var det tid for lunsj. Sans + Samling er Fursetgruppens kantinekonsept på Rosenholm Campus. De leverer på høyt nivå, og det så tilsynelatende ut som at alle fant noe de likte. Hyggelig var det også at å se at praten rundt bordene fløt godt!

Neste faglige post var en paneldebatt ledet av Per Inge Rygg fra Vieri, med Anette Bech/Avinor, Morten Kiran/AKH Gruppen og Vegard Bjørklund/OneCo i panelet. Det elektronisk bestillingsløpet er godt i gang for flertallet av medlemmene, og flere lener seg på Vieri Bestilling. Vi fikk til en god prat om status og videre ambisjoner fra medlemmer med ulikt utgangspunkt og ståsted.

Siste faglige bidrag bød Gustaf Christensen fra CoveredPro på. Tradebrokers App for håndtering av ansattfordeler har hatt solid medvind, er pusset opp og fremstår i ny drakt, og Gustaf informerte om dette.

Før siste post på programmet – selve rådsmøtet – var det igjen en kort pause og kaketid. Cake i easy, stilte med velsmakende, "sponset" kake. 

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Runar Stalsberg guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg. Vi ønsker Christine Marcussen fra Bane NOR og Geir Svarttjønnli fra Skanska velkommen inn i styret, og benytter samtidig anledningen til å takke av Bogna Aadnevik og Cato Gundersen.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring