Rådsmøtet ble arrangert hos NHO

Årets rådsmøte ble arrangert hos NHO i Næringslivets Hus på Majorstuen. Det ble en vellykket dag med nesten 60 navn på deltakerlisten.

Tradisjonen tro krydret vi rådsmøtet med relevant faglig innhold. Dagen ble innledet med at direktør i NHO og styremedlem i Tradebroker, Truls E. Baklid, ønsket velkommen og fortalte kort om innkjøp i NHO. 

Vi har tidligere omtalt kåringen av LOS Energy som "Årets leverandør" for 2017. Tildelingen av diplom, med tilhørende hyllest, fant sted under Tradebrokers årsmiddag i februar. En del av premien er å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. Omsetningsøkning på avtalen er selve "kvalifikasjonskravet" for å bli nominert, og senere valgt som vinner. LOS Energy har vært med oss siden 2006 og har etterhvert satt et betydelig omsetningsmessig fotavtrykk. Lars Petter Hansen og Thor Geir Langåker fortalte at de har halve medlemsmassen på kundelisten og nærmer seg 1TWh på avtalen. 

Etter Lars Petter og Thor Geirs bidrag var det sjefsstrateg i SEB, Erica Blomgrens tur til å entre podiet. Erica leverte økonomiske makrobetraktninger og spådommer på en måte det var mulig å forstå. Norsk økonomi viser en positiv trend for perioden 2018-2019. Det forventes en moderat oppgang i boligmarkedet. Norges Bank vil gradvis øke renten fra høsten og fremover, men den forblir på historisk lave nivåer. En sterkere krone mot EUR og USD, men stabil mot SEK. Blir det slik? Fasit har vi en gang ila. 2019. 

Etter en halvtimes pause, var Helene Winberg, ‎Senior Manager HSE i Circle K og Nico Sagel i EcoVadis sin tur. De fortalte om hvordan de har jobbet sammen i forhold til leverandøroppfølging og CSR. 

Helene og Nico overleverte stafettpinnen videre til Tom Eirik Fredriksen og Hans Kristian Skjold. Tospannet fra Inventura delte verdifull innsikt i sentrale spørsmål, utfordringer og muligheter, knyttet til fulldigitalisering av eget innkjøp. 

Så – uten mat og drikke duger verken helter eller rådsmøtedeltakere! 50 hoder til lunsj gir god stemning, og den faglige praten gikk livlig rundt bordene.

Vel tilbake igjen hadde Knut Olav Høeg funnet plass i den ene godstolen, Henrik Jesman Sunde fra Zoaring, i den andre. I en uformell prat – en fireside chat – diskuterte de utfordringene med å være en gründerbedrift/start up i møte med store bedrifters innkjøpsorganisasjon og måte å foreta innkjøp på. Krav til eksempelvis dokumentasjon, krevende forespørsler osv. kan ta liv av ethvert nytt initiativ. Vi våger påstanden at store bedrifter, alle som en, har et ansvar for å bidra positivt med aktiv dialog med gründerbedrifter, kort sagt være åpne for nye muligheter.

Siste post av de faglige hadde overskriften Ansattgoder rett i lomma! Gustaf Christensen fra CoveredPro fortalte om hvordan medlemsbedriftene nå – via en avtale gjort av Tradebroker – kan tilby sine ansatte oversikt alle ansattgoder via en app, rett på mobilen. Vi i Tradebroker gleder oss til at dette rulles ut. Mottakelsen fra salen tyder på at dette initiativet er svært velkomment. 

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Ole Jakob Nes guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg. Vi ønsker Hilde Horn Gilen fra Ahlsell og Stig Hagen-Westerlund fra Umoe velkommen inn i styret.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring