Hydroscand på plass i splitter nye lokaler

Hydroscands splitter nye lokaler

Hydroscand, leverandør av slanger og ledningskomponenter til Tradebrokers medlemmer, har flyttet til nytt bygg på Lindeberg i Lillestrøm kommune.

Her kan du se dronevideo av bygget

Logistikksjef Morten Abrahamsen forteller at bedriften så at de vokste ut av daværende hovedkontor på Grorud, og at lageret var lite effektivt. «For tre år siden startet vi prosessen med å finne alternative lokaler. Vi hadde et ønske om å bli værende i Oslo, men det fantes verken tomter eller brukte bygg som passet oss. Derfor begynte vi å søke etter tomter utenfor Oslo, og til slutt satt vi igjen med denne tomta», forteller Abrahamsen.

Hydroscand gikk fra 3.500 kvadratmeter til over 8000 kvadratmeter ved å flytte. Bygget er flunkende nytt og gateadressen er ikke engang å finne på Google Maps! Hovedkontoret ligger kun fem minutters gange fra Lindeberg togstasjon, og det forventes at det etter hvert også vil komme bussforbindelse, i takt med at næringsområdet utvikles videre. 

Flytteprosessen
«På Grorud måtte vi losse varer utendørs. I tillegg var det flere produkter som ble lagret utendørs. Nå lagres alt innendørs, og vi har fått en langt mer effektiv drift, oppnådd økt fleksibilitet og redusert lede- og leveringstidene.", sier Abrahamsen. Og han fortsetter: "Frekvensen på ekspedering vil øke betraktelig med det nye bygget. Dette vil bli merkbart for våre kunder."

I løpet av fire hektiske dager i slutten av august ble 14.500 produkter flyttet. Det samme ble alt inventar. De ansatte flyttet også arbeidsplassene sine disse hektiske augustdagene. 

Logistikksjefen kan avsløre at det er investert ca. 22 millioner kroner i flytteprosjektet. Dette inkluderer et helt nytt Autostore lagersystem. Systemet har vært meget stabilt i innkjøringsperioden. «Vi skal utvide vårt sortiment, og bli enda mer kunderettet og effektive. Da er Autostore helt avgjørende for oss», avslutter Abrahamsen.

Nytt Warehouse Management System, for optimalisering av prosessene på lageret, er også på trappene. Dette vil bidra til å øke kvaliteten og punktligheten ytterligere.

Grunnlaget for videre vekst er lagt
Administrerende direktør, Magne Høyland, har et uttalt ønske om videre vekst. I dag omsetter selskapet for over 500 millioner kroner i Norge. Intensjonen er å vokse sakte, med fokus på lønnsomhet. En del av vekststrategien er å øke antall avdelinger fra dagens 37. 

Fakta om Hydroscand:

  • Svensk konsern etablert i Stockholm i 1969
  • Hydroscand Norge ble grunnlagt i 1978
  • Omsettning: > 500 MNOK i Norge
  • 210 ansatte, hvorav 46 på hovedkontoret
  • 37 avdelinger
  • 60 autoriserte forhandlere
  • 45 mobile verksteder
  • 21 servicebiler 

Hydroscand-konsernet er representert i mer enn 20 land, og omsetter for > € 260 mill.
Selskapet har 1.650 ansatte globalt.
Norge er den nest største aktøren i Hydroscand-konsernet.

Til avtalen (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring