Tre Tradebrokermedlemmer prioriterer Svanemerket!

Storebrand, If og Posten er alle deltakere i nettverket Svanens Innkjøperklubb (SIK). Kanskje er det noe for din bedrift? Svanens Innkjøperklubb har som grunnidé at profesjonelle innkjøp skal være en sterk drivkraft i retning av et bærekraftig samfunn.

Innkjøperklubben har som mål å gjøre det enkelt for virksomheter å forbedre sin innkjøpsvirksomhet, bidra til synliggjøring av deltakernes miljøengasjement og øke etterspørselen etter svanemerkede produkter.

Storebrand har vunnet prisen til "Beste innkjøper" to år på rad
Tradebrokermedlemmet Storebrand ASA er deltaker nummer 1 i nettverket og har gjort seg bemerket med mange miljøriktige valg. Såpass flinke har de vært, at de to år på rad har vunnet prisen "Beste innkjøper", etablert av Miljømerking. Den siste prisen fikk de for å sørge for svanemerkede kontormøbler, maling og gulv til nybygget på Lysaker.

Et inspirerende nettverk
Deltakerene gis veiledning og motivasjon av Miljømerking som administrerer det offisielle miljømerket i Norge. Miljømerking bringer også deltakerne sammen på ulike arenaer. Neste post på programmet er et frokostseminar nå i september. Her vil man kunne lytte til interessante bidrag fra bl.a. Statssekretær i Miljøverndepartementet, Heidi Sørensen, som vil presentere en ny rapport som viser hvorfor det lønner seg for næringsliv og innkjøpere å bidra til å bevare biomangfoldet. Videre kommer Rasmus Hansson, generalsekretær i Verdens Naturfond (WWF), for å fortelle hvorfor biologisk mangfold er viktig. Miljømerkings egen Elisabeth Magnus vil runde av med å forklare hvordan det å kjøpe Svanemerkede varer og tjenester bidrar til
å bevare det biologiske mangfoldet.
Seminarene er kun åpne for deltakere i SIK.

Fakta om miljømerket Svanen:
- Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket
- 94 % av befolkningen kjenner til Svanemerket (Respons Analyse 2009)
- En vare eller tjeneste som er svanemerket har gjennomgått en objektiv miljøvurdering
- Det finnes i dag nesten 8.000 svanemerkede varer og tjenester i det norske markedet
- Tre "svaneleverandører" kjemper om miljøpris innenfor møbelbransjen. Les mer her.
- Miljømerking er opprettet av myndighetene for å forvalte Svanemerket i Norge
- Nordisk miljømerkings krav er basert på en vurdering av hele produktets livsløp. Det stilles relevante krav som sikrer miljøtilpassete produkter

Fakta om Svanens innkjøperklubb:
- Formål: Gjøre det enkelt for virksomheter å forbedre sin innkjøpsvirksomhet i "miljøretning"
- Bidra til synliggjøring av deltakernes miljøengasjement
- Øke etterspørselen etter svanemerkede produkter
- 62 deltakere, bl.a. Storebrand, If, Norgesgruppen, Scandic, Posten, Helse Sørøst, Lilleborg Profesjonell (Orkla Brand)
- Deltakerne har en samlet omsetning på mer enn 200 milliarder kroner

Mer om klubben og deltakere kan du lese her.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring