Stenshagen Bil - ny eierstruktur

De som har vært innom økonominyhetene de siste to dagene har trolig fått med seg at Stenshagen Bil skal selges. I skrivende stund får dette ingen konsekvenser for TBs avtale.

I forbindelse med salget er følgende pressemelding sendt ut:

"Stenshagen Bil Gruppen selges. Egil Stenshagen bil storaksjonær i Bilia.
Det er inngått avtale om at Bilia skal kjøpe alle aksjene i Stenshagen Bil Oslo og Kongsvinger. Det er også inngått avtale om at Bavaria skal kjøpe alle aksjene i Stenshagen Bil Lillestrøm. Det er inngått langsiktige leieavtaler med Stenshagens anlegg i Oslo og Kongsvinger. Bavaria trer inn i Stenshagen Bil Lillestøms leieavtale i Åråsen stadion.
Bakgrunnen for salget er iflg Egil Stenshagen BMWs og Volvos, Stenshagens to viktigste bilrepresentasjoner, ønsker om endringer i den fremtidige forhandlerstrukturen for Stor-Oslo. BMW ønsker i fremtiden å redusere antall forhandlergrupperinger i Stor-Oslo fra tre til to. Volvo ønsker seg én ren Volvo forhandler i Stor-Oslo.

I motsetning til mesteparten av annen detaljhandel er bilbransjen i Europa regulert med et eget distribusjonsregelverk som medfører stor makt for produsentene mht. forhandlernett. I fremtiden vil Bilias anlegg på Fornebu bli rendyrket Volvo forhandler. Bilias BMW virksomhet flyttes til Stenshagens anlegg på Skøyen.

Stenshagen Bil Gruppen omsatte for NOK 1 mrd. i 2011. Driftsresultatet ligger an til å bli ca. NOK 40 mill.
Bilia konsernet, som er notert på Stockholms Børsen, er Nordens største bilforhandlerkjede. Bilia har et hundretalls forhandlervirksomheter i Sverige, Danmark og Norge. Bilia solgte i 2011 nesten 75.000 biler, hvorav ca. 13.000 i Norge. Omsetningen i 2011 beløp seg til SEK 18 mrd., med et driftsresultat på knappe SEK 500 mill.

Partene ønsker ikke å oppgi noen kjøpesum. Den avhenger bl.a. av det endelige resultatet for 2011 for Stenshagen Bil Gruppen. Som en del av kjøpesummen fra Bilia overtar Stenshagen en betydelig aksjepost i Bilia AB, morselskapet for Bilias virksomhet i Norge. Stenshagen blir en av de største aksjonærene i selskapet. Bilia AB har ca. 25.000 aksjonærer.

”Stenshagen Bil passer godt inn i vår fremtidige strategi og vi setter stor pris på å få med Stenshagen som storaksjonær og i styresammenheng. Hans kompetanse vil utvilsomt være til stor nytte og glede” uttaler Frode Hebnes, adm.dir. for Bilia i Norge og Jan Pettersson, styreleder for Bilia AB.

”Stenshagen Bil Lillestrøm passer godt inn i vår kjede takket være sin plassering mellom våre virksomheter på Økern i Oslo og Gardermoen” uttaler Helge Ellingsen, adm.dir. for Bavaria i Norge. Bavaria er stor aktør for BMW og MINI i Norden. Konsernet solgte nær 12.000 biler i 2011.

Egil Stenshagen fortsetter som hovedaksjonær i Agder Bil, forhandler for Mercedes og Peugeot, samt med sin virksomhet innen dekk, felger og olje via importselskapet Auto Grip i Oslo, samt et titalls egne forhandlervirksomheter og noen eierandeler i dekkbransjen rundt om i landet. Den totale dekk og felgvirksomheten omsatte for i overkant av NOK 300 mill. i 2011. I 2010 startet Stenshagen investeringsselskapet Stenshagen Invest, med sin sønn Jørgen i førersetet. ”Jeg får fortsatt nok å henge fingerne i” avslutter Stenshagen.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring