Reiseseminar 2012 - suksess igjen!

For femte år på rad inviterte Tradebroker og de reiserelaterte leverandørene til seminar. I skrivende stund har vi akkurat returnert fra det som ble nok et vellykket arrangement.

PRESENTASJONENE SOM BLE HOLDT ER PUBLISERT NEDERST I DENNE NYHETEN!

Historien fra tidligere år gjentok seg nok en gang: Vi var nesten 30 påmeldte fra medlemmene, totalt over 40 mennesker, samlet på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo. En fin gjeng på seminar meget sentralt i hovedstaden.

Det er ikke uten videre gitt at leverandører av samme produkt eller tjeneste ser det som hensiktsmessig å nærme seg felles kunder i samme fora. På Tradebrokers Reiseseminar skjer det, og dette er derfor en unik anledning til å treffe dem alle samlet. Dette er både tidseffektivt, kostnadseffektivt og, ikke minst, hyggelig.

Alle forberedelser til arrangementet forløp igjen i en positiv tone. For å få på plass et vellykket arrangement er det nødvendig å legge inn ressurser i form av både tid, arbeidsinnsats og et betydelig antall sterke norske kroner. Undertegnede vil benytte denne anledningen til å takke alle for både innsats og øvrig bidrag!

Tettpakket program fra lunsj til lunsj
Første post på programmet ble fylt av en meget engasjerende Stein Bruun fra SEB Norge. Vi ønsket å innlede dagen med å trekke opp det økonomiske bakteppet for hverdagen fremover. Stein holdt forsamlingen engasjert fra første minutt og holdt et innlegg som gjorde makroøkonomi tilgjengelig for legmann. Det er utfordrende å kombinere humor og makroøkonomi. Stein behersker kunsten til fulle.

I passelige doser fikk leverandørene sin rettmessige plass. I år valgte vi en vri som utfordret deres evne til samarbeid mer enn noen gang. Vi la opp til halvtimes, varierte casepresentasjoner som ble presentert fra podiet av leverandørduoer som er knallharde konkurrenter i det daglige. Dette ble løst på ulike måter og ga fin variasjon, ikke bare faglig, men også i valg av presentasjonsform.

For første gang fant vi tid til en grundig gjennomgang av Tradebrokers prosesser på reiseområdet. Faktisk prosesser i sin alminnelighet. Gunnar Bell har ansvaret for reiseporteføljen og ga forsamlingen en innføring i våre arbeidsmetoder og tenking, fra behovsanalyse til signert avtale. De spontane tilbakemeldingene tydet på at dette var en nyttig seanse, som tydeliggjorde den grundighet og profesjonalitet som preger Tradebrokers prosesser.

Seminarets høydepunkt?
Den faglige delen av dag 1 ble avrundet med Arne Hjeltnes på scenen. Det er vanskelig å finne rett adjektiv når Arne skal beskrives. Arne leverte, som han selv sier, “eit underhaldande foredrag om Noreg i den store verda”. Underhaldande er et mildt uttrykk. Arne er engasjerende, profesjonell, blid og har en formidlingsevne som er få forunt. At han har en velfylt erfaringsbank å høste fra skinner igjennom i hver setning han serverer. En ordkunstner. Folk lo, ja gapskrattet. Men det var ikke bare humor som ble presentert. Flere alvorlige tankekors ble servert i elegant innpakning. Ikke til forkleinelse for noen annen, men dette var nok seminarets høydepunkt.

Fra Beat for Beat til reiseseminar
Dag 1 ble avsluttet med velsmakende festmiddag servert i chambre séparée Under middagen fikk vi servert førsteklasses stand-up av den musikalske totningen Gustav Nilsen. Gustav er observert flere steder, bl.a. som deltaker i Beat for Beat og 71° nord - Norges tøffeste kjendis. Nå serverte han humor fra øverste hylle på vårt reiseseminar. Gode vitser, musikalske morsomheter og herlige parodier kom som perler på en snor. Det var liksom helt på sin plass at Petter Stordalen tok turen innom eget hotell med godt oppkneppet skjorte! Takk til Gustav – og takk til Hans Petter Akerlind og Kjentfolk som har Gustav i stallen.

En ny dag...
Å innlede dag 2 kan være utakknemlig, kanskje ekstra utakknemlig når oppstart er satt til kl 8.30. Undertegnede observerte ingen med lakenskrekk kvelden i forveien og dette forklarte nok at salen var velfylt til rett tid.

De to første timene av dag 2 var viet til temaet KPI’er innenfor Travel Management. Kjøreplanen sa at Daniela M. Hamborg fra Inventura, Nordens største innkjøpsfaglige konsulenthus, skulle bidra. Den godeste Daniela ble forhindret, men både foredrag og gruppearbeid/plenumsdiskusjon var i de tryggeste hender med Svein Inge Haugerud i førersetet. Dette kan han! Ingen skal være i tvil om at KPI’er er nyttig – sørg for å begrense antallet og sikre at de måler det du ønsker å måle. Husk “analysis paralysis"! Det er fort gjort å overanalysere, eller på godt norsk, ikke se skogen for bare trær.

Fremtid med Jon Bing
Siste post var av mer uformell karakter. Teknologistrikken strekkes stadig lenger. Visjonene vi hadde for bare noen små år siden er på mange områder overrealisert. Jon Bing ga oss et fremtidsrettet foredrag. Du trenger ikke være fjortis for å bli beskrevet som datanerd. Jon er godt voksen og fremdeles datanerd. Fremtidsvisjoner krydret med en herlig fantasi, gjør det moro å tenke på fremtiden!

Reiseseminar 2013?
Det er for tidlig å konkludere med om det blir seminar i 2013. Resultatene fra spørreundersøkelsen i etterkant vil være med å gi oss svar. Utfordringen er å få på plass et godt faglig innhold, noe vi lover å jobbe med.

Vi ønsker oss også mange flere deltakere. I år strømmet påmeldingene på, litt sånn vi hadde håpet på etter gjentatte gode skussmål for arrangementet. Men nei. Det ble bråstopp. Jobben med å “piske” folk til deltakelse er tidkrevende og føles unødvendig, spesielt når dette burde markedsført seg selv!

Presentasjoner:

Stein Bruun, SEB Norge - Global outlook - Hangin’ in there

Case - Økonomi og kostnadsbesparelser v/SEB Kort og VIA Egencia

Case - Tidsbesparelser v/Europcar og Sixt (benyttet ingen presentasjon)

Gunnar Bell - Tradebrokers prosesser på reiseområdet

Case - Miljø v/Nordic Choice Hotels og Thon Hotels

Nordic Choice Hotels - leverandørpresentasjon v/Beate Sørum

Case - Teknologiske suksessfaktorer v/Lars Sande, Norwegian

Arne Hjeltnes, Creuna - Noreg i den store verda (OBS: Konvertert til PDF. Effekter kan ha gått tapt!)

Svein Inge Haugerud, Inventura - KPI'er innenfor Travel Management

Frogner House Apartments - leverandørpresentasjon v/Pierre Jansson

Jon Bing - reiser i og utenfor hodet! (benyttet ingen presentasjon)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring