Reiseseminar 2010 - suksess igjen!

For tredje år på rad – vi snakker om en tradisjon – inviterte Tradebroker og de reiserelaterte leverandørene til seminar. I skrivende stund har vi akkurat returnert fra det som ble nok et vellykket arrangement.

PRESENTASJONENE SOM BLE HOLDT ER PUBLISERT NEDERST I DENNE NYHETEN!

Historien fra 2009 gjentok seg - vi var over 30 påmeldte fra medlemmene, totalt over 40 mennesker, samlet på Thon Hotell Airport Gardermoen. En fin gjeng.

Det er ikke uten videre gitt at leverandører av samme produkt eller tjeneste ser det som hensiktsmessig å nærme seg felles kunder i samme fora. På Tradebrokers Reiseseminar skjer det, og dette er derfor en unik anledning til å treffe dem alle samlet. Fokusert og både tids- og kostnadseffektivt.

Alle forberedelser til arrangementet forløp igjen i en positiv tone. For å få på plass et vellykket arrangement er det nødvendig å legge inn ressurser i form av både tid, arbeidsinnsats og norske kroner. Undertegnede vil benytte denne anledningen til å takke alle for innsatsen!

Tett program
Første post på programmet ble fylt av SEB sin svenske økonomivirutos, Erica Blomgren. Maken til stålkontroll på tingenes tilstand og årsakssammenhenger skal du lete lenge etter. Med dette innlegget var rammen for resten av seminaret satt.

En entusiastisk Carl Barth fra Via Travel overtok stafettpinnen og tok oss med på en reise gjennom det kaos som vårens askeskyer skapte. Undertegnede tror dette ble en vekker for mange, ikke minst med tanke på sikkerhetsaspektet. Hvor er våre ansatte? Kan vi gi de hjemme god informasjon når det er forsinkelser eller alvorlige hendelser? Carl ga oss mange konkrete eksempler på at selvbooking burde bli historie først som sist.

At forskere er tørrpinner er en myte Jon Martin Denstadli fra Transportøkonomisk institutt tok effektivt livet av. Han ga oss highligts fra "Reisevaneundersøkelsen for fly" og undersøkelsen om "Bruken av videokonferanser i norsk næringsliv". Dette er undersøkelser som har gått over tid og hvor man ser mange spennende trender. At Norwegian har gjort vei i vellinga skal ingen være i tvil om!

Neste post på programmet var gruppediskusjoner med påfølgende plenumsdiskusjon. Dette var kanskje den posten på programmet vi var mest "nervøse" for at skulle fungere. Harald Severinsen fra Europcar grep begjærlig rollen som moderator og loste den innholdsrike diskusjonen vel i havn. De fleste snappet nok opp 2-3 poenger de kan sette på egen agenda ved hjemkomst.

Den formelle delen av dag 1 lå i Cato Zahl Pedersens hender. For en mann! Imponerende på alle måter... hva han har utrettet, hans pågangsmot og vinnervilje og ikke minst hans meget behagelige vesen. Vi gledet oss over at han forlenget oppholdet og ble med oss under middagen.

Dag 1 ble avsluttet med velsmakende festmiddag. Før vi gikk til bords fikk Tradebrokers nye medarbeider, Gunnar Bell, besøk av en gammel bekjent. Beklemt? Litt. Latteren satt løst etterhvert som Stig-Frode fortalte den ene historien etter den andre fra deres felles fortid.

En ny dag...
SEB Korts Gunnhild Å. Christiansen, vel assistert av Chris Koren, innledet dag 2. Det ble fokusert på konkrete talleksempler og på besparelsespotensialene knyttet til de ulike Tradebrokeravtalene. Vi har en vei å gå i felleskap, men vær du sikker... Tradebroker skal utfordre leverandørene fremover slik at fordelene i avtalen kan integreres mot kredittkortet. Dette er spennende, kostnadseffektivt og lojalitetsskapende.

Neste post var av mer uformell karakter; Leverandørstands med innlagt velpremiert Quiz. Mange benyttet anledningen til å få svar på konkrete spørsmål og undertegnede observerte at nye kontakter ble etablert. Det er moro å se og ikke minst mye av hensikten med et slikt arrangement.
Seminarets finalenummer stod svenske Pelle Tornell for. Med sitt show MindBusiness tok han pusten fra alle. Noen måpte, andre rev seg i håret av fortvilelse. I lunsjen ble mulige forklaringer diskutert. Ikke vet jeg om noen fant svaret, men det er vel heller ikke meningen når vi har overvært et show fremført av en meget dyktig illusjonist.

Reiseseminar 2011?
Det er for tidlig å konkludere med om det blir seminar i 2011. Resultatene fra spørreundersøkelsen i etterkant osv vil gi svar. Utfordringen er å få på plass et godt faglig innhold, noe vi lover å jobbe med.

Presentasjoner:

Erica Blomgren, Chief Strategist Norway i SEB - "Økonomiske trender og fremtidige rammebetingelser"

Carl Barth, salgsdirektør i Via Travel - "Krise - hva skjedde i bransjen når vulkanen våknet til liv?"

Jon Martin Denstadli, forsker/Ph.D. i Transportøkonomisk institutt - "Hva sier forskerne? - highlights fra Reisevaneundersøkelsen på fly og Bruk av videokonferanser i norsk næringsliv"

Gunnhild Å. Christiansen, produktsjef SEB Kort - "Eurocard og Diners Club - nyttige verktøy i innkjøpsarbeidet"
(Presentasjonen er noe avkortet. Ønskes fullversjon kan Chris Koren hos SEB Kort kontaktes)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring