Rådsmøtet 2016

Årets rådsmøte ble arrangert hos Circle K i deres relativt nye, lekre hovedkontor et stivt steinkast fra Oslo S. Meget velegnet var omkvedet fra deltakerne. Det ble en vellykket dag med over 60 navn på deltakerlisten.

Tradisjonen tro krydret vi også i år rådsmøtet med relevant faglig innhold. Dette er alltid en utfordring, men tilbakemeldingene tyder på at vi lykkes godt nok en gang. Dagen ble innledet med at Norgessjef i Circle KThomas Støkken, ønsket velkommen og serverte et inspirert budskap om endringen fra Statoil til Circle K. Nytt navn. Samme folka. Vi tror også dette blir en endring kun til det bedre!

Vi har tidligere omtalt kåringen av Dustin Norway som "Årets leverandør" for 2015. Tildelingen av diplom, med tilhørende hyllest, fant sted under Tradebrokers årsmiddag i februar. En del av premien er å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. En betydelig omsetningsøkning på avtalen er selve "kvalifikasjonskravet" for å bli nominert, og senere valgt som vinner. Ketil Knutsen og Jens Haviken fortalte hvordan de har jobbet systematisk med medlemmene over tid, og krydret det hele med et meget interessant Statnett-case. En omsetning som inneværende år runder 100 MNOK mot medlemmene, er imponerende.  

Etter Dustins bidrag tråkket sjefsøkonom i DNB Bank, Øystein Dørum til. Øystein ankom just in time, men leverte økonomiske makrobetraktninger og spådommer i maskingeværtakt. Hvem sa at økonomi er tørt. Selv med litt sviktende teknikk loste Øystein forsamlingen trygt gjennom tekstløse foiler. Fremtiden er ikke veldig mørk – «oljekrisen» er sterkt overfokusert.

Etter en god halvtimes pause, var det Marianne von Krogh fra Innovasjon Norge sin tur. Ambisiøse mål for besparelser er vel og bra, men ved å slippe leverandørene til kan det tenkes disse besparelsene mangedobles, samtidig som man kanskje snubler over smartere løsninger. Det handler om å slippe leverandørene til, allerede i behovsavklaringen.

Posten Norge hadde og har et betydelig spend og en kompleks struktur. Samlet spend er fremdeles betydelig, strukturen like kompleks, men oversikten er mye bedre. Petter Andresen, innkjøpsdirektør i Posten Norge, fortalte om den pågående reisen for å etablere en spendcube. Spendcube 2.0, morgendagens løsning, skal kunne oppdateres automatisk daglig, klassifiseringsverktøy skal brukes for bedre fordeling av kostandene, fullstendig enhetsregister skal etableres, datagrunnlaget skal berikes og gi utvidede rapporteringsmuligheter og innkjøperne skal få effektive rapporter tilpasset egne behov.

Så – uten mat og drikke duger verken helter eller rådsmøtedeltakere! Peppes Pizza sitt team med en velopplagt Tor Morten Myrseth i spissen, sørget for en bugnende lunsj med varierte pizzaer og velsmakende salater. Mange fikk øynene opp for utviklingen Peppes har gjennomgått. Selvsagt har Tradebroker en avtale med Peppes (krever pålogging) som medlemmene vet å benytte!

Når man vokser blir det raskt nødvendig å ta nødvendige grep om egen Supply Chain. Kristine Fergestad, Head of Production i Sweet Protection/Active Brands, tok oss til det fjerne Østen. Det er et utfordrende og komplisert arbeid å sikre nordmenn førsteklasses utstyr til sine fritidsaktiviteter. Det handler ikke bare om å forstå språk og kultur – man må kort og godt være tett på alle prosesser. Risikobildet er komplisert og «Murphys Law» gjelder dersom man ikke har denne nærheten.

Siste post av de faglige, fulgte opp på en del av tematikken fra Kristine Fergestads bidrag. ISO 37001 er på trappene og er en ny ISO-standard for anti-korrupsjon. Jørgen Hanson, tjenesteansvarlig for etikk & anti-korrupsjon i DNV GL, sitter i ekspertkomiteen som utvikler denne. Jørgen var en meget kompetent foredragsholder, som holdt fokus på viktigheten av å være i prosess, faktisk gjøre noe, til forskjell fra å sitte passivt på gjerdet.

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Linda Rønneberg guidet forsamlingen gjennom det formelle. Rådsmøtedeltakerne ble oss involvert i en halvtimes breakout session der Tradebrokers strategi for perioden 2017-19 ble diskutert. Siste agendapunkt var valg. Vi ønsker Ellen Sande fra Statnett og Nils-Georg Engebretsen fra Norsk Gjenvinning velkommen inn i styret.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring