Rådsmøte 2015

Årets rådsmøte ble arrangert hos Statnett i deres relativt nye, lekre hovedkontor i Nydalen, Oslo. Moderne, energieffektivt og fleksibelt er alle beskrivende ord for bygget som ble valgt som arena for årets rådsmøte. Det ble en vellykket dag med nesten 60 navn på deltakerlisten.

Tradisjonen tro krydret vi også i år rådsmøtet med relevant faglig innhold. Dette er alltid en utfordring, men tilbakemeldingene tyder på at vi lykkes godt nok en gang. Dagen ble innledet med at avdelingsleder i Statnett, Ellen Sande, ønsket velkommen og ga oss en kortfattet innblikk i organiseringen av Statnett-konsernet, samt innkjøpsfunksjonen spesielt. Vi er ikke i tvil om at fremtiden er elektrisk.

Vi har tidligere omtalt kåringen av Elektroskandia Norge som "Årets leverandør" for 2014. Tildelingen av diplom, med tilhørende hyllest, fant sted under Tradebrokers årsmiddag i mars. En del av premien er å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. En betydelig omsetningsøkning på avtalen er selve "kvalifikasjonskravet" for å bli nominert, og senere valgt som vinner. Elektroskandia har jobbet målrettet med medlemmene over tid, og ifølge Business Development Manager Pål Christoffersen var prisen velfortjent! I spann med sine to kolleger, Erling Pedersen og Tor Karlsen, serverte de historien om hvordan Elektroskandia bl.a. kan være en konstruktiv rådgiver og positiv bidragsyter mtp. effektiv samhandling.

Etter Elektroskandias bidrag var det på tide å rette blikket i retning av den evige utfordringen som er knyttet til avtaleimplementering. Dette er et tema der vi sannsynligvis kunne fylt et par dager med engasjerende innlegg. Denne gang hadde vi fått en meget entusiastisk Senior Manager Advisory i KPMG, Bjørn Gunnar Johansen, til å forelese og utfordre. Det siste tok han på alvor. Litt tungstartet forsamling var det, men dialogen med salen ble etter hvert veldig spennende. Det var garantert mange som kjente skoen trykke på et (litt?) ømt punkt, da Bjørn Gunnar dro frem det ene praktiske eksempelet etter det andre.

Under neste overskrift på programmet som var «Morgendagens innkjøper. Hvordan ser hun ut? – en kandidatprofil», hadde vi engasjert ManpowerGroup og Personalhuset til å bidra. Dette er Tradebrokers to avtaleleverandører innenfor bemannings- og rekrutteringstjenester. Vi fikk besøk av Pål Zubi, salgsdirektør i Experis Finance og Tom Monclair Larsen, direktør Search & Selection fra Personalhuset – begge betydelige ressurspersoner i rekrutteringsfaget. Gutta hadde lagt opp til en deling av tildelt taletid, der Pål fokuserte på en generell beskrivelse av dagens nye arbeidstakere, mens Tom viet sitt innlegg mer til metode og fokus mtp. å finne rett kandidat.

Så...uten mat og drikke duger verken helter eller rådsmøtedeltakere! Lunsj ble inntatt i Statnetts delikate og velassorterte kantine, få meter unna rådsmøtelokalet. "Forsyn deg selv" fungerte meget bra og falt, tilsynelatende, i smak hos alle.

Etter lunsj var det på tide å friske opp engelsken! Vi utfordret tidlig i mai Ariba til å bidra med et foredrag under overskriften «Verktøy i innkjøpsarbeidet, herunder effektive konkurranseutsettings- og kontraktsadministrasjonsverktøy». Dette ble skrudd litt på og James Marland, Vice President Network Growth in Ariba, leverte et spennende bidrag under overskriften «Electronic Tools in Procurement: Beyond the Four Walls of your Enterprise». James’ fokus var forretningsnettverk, og hvordan slike kan bidra til redusert risiko i verdikjeden, nyttiggjøring av innovasjoner og reduksjon av anskaffelseskostnadene.

Siste post på fagdagen handlet om trender innenfor Facility Management. Trond Smogeli, direktør for Facility Management ved Sykehuset Østfold, er kanskje landets ledende kapasitet på området. Han har tidligere nesten 20 års erfaring fra konsernledelsen i ISS, og har et overblikk og blikk for trender som få andre. Nøkkelen for de som ønsker en effektiv FM-løsning, også kostnadsmessig, ligger i Integrated Facility Management (IFM), snarere enn Single services!

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Linda Rønneberg guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg og vi ønsker Erik Bringedal fra ABB velkommen inn i styret som erstatter for Steinar Wiik. Steinar trådte ut av styret ifbm. jobbskifte høsten 2014.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her (krever pålogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring