Rådsmøte 2014

Årets rådsmøte ble arrangert hos NSB i deres nye, lekre hovedkontor på historisk grunn i Schweigaardsgate 23 i Oslo. Nytt, fresht, miljøeffektivt og med en spennende arkitektur var det et opplagt valg av arena for årets rådsmøte. Det ble en vellykket dag med mer enn 50 deltakere.

Tradisjonen tro krydret vi også i år rådsmøtet med relevant faglig innhold. Dette er alltid en utfordring, men tilbakemeldingene tyder på at vi lykkes godt nok en gang. Dagen ble innledet med at innkjøpssjef i NSB, og nestleder i Tradebrokers styre, Linda Rønneberg, ønsket velkommen og ga oss en kortfattet innblikk i organiseringen av NSB-konsernet, samt innkjøpsfunksjonen spesielt. At bussdriften i datterselskapet Nettbuss er største forretningsområde, var trolig ukjent for de fleste.

Vi har tidligere omtalt opprettelsen av prisen "Årets leverandør" og tildelingen av diplom med tilhørende hyllest til Ricoh Norge under Tradebrokers årsmiddag i mars. Vi har besluttet at en del av premien er det å få holde innlegg på rådsmøtet under fast overskrift. En betydelig omsetningsøkning på avtalen er selve "kvalifikasjonskravet" for å bli nominert, og senere valgt som vinner. Ricoh ser muligheter i Tradebroker og jobber langsiktig for å utnytte og utvikle disse mulighetene. Langsiktig bearbeidelse av medlemsmassen har gitt Ricoh en rekke nye kunder i medlemsmassen. Ricoh skuffet ikke denne gang heller, og salgdirektør MA, Petter Lien, på lag med National Account Manager, Gøran Alstedt, leverte solid gjennom å presentere tre case. Helt konkrete tips for noen og enhver ble servert.

Etter Ricoh var det på tide med et stykke spennende historie. Prosjektdirektør i ROM Eiendom, Eyvind Skaar, fortalte historien om det nye hovedkontorets tilblivelse. En spennende historie, om et spennende bygg, på spennende og historisk grunn. Moderne ingeniørkunst er intet mindre enn imponerende. Undertegnede er "blåruss" og visste definitivt ikke at man bygger et digert hus som "en båt" - fortøyninger måtte på plass for at bygget ikke skulle flyte opp! Når vi også får vite at man hadde et par arkeologer sittende på gravemaskinsgrabben til enhver tid, skjønner vi at bygget bød på mange utfordringer før det stod innflyttingsklart i juni 2013.

Neste post på programmet ble levert med entusiasme og strålende humør av to kompetente karer fra PwCs Granskingsenhet. Gunnar Holm Ringen og Nicolai Skridshol formidlet levende om økonomiske kriminalitet, risikobildet og hva ditt selskap kan gjøre for å forebygge, avdekke og håndtere økonomisk kriminalitet. Temaet skulle tilsi lunken stemning, men gutta sørget for det motsatte. Dualisme mht. å behandle inngående fakturaer var et nytt begrep for undertegnede, men på tross av at dualismen var på plass ble det trukket frem utrolige eksempler på fakturaer som har passert og blitt betalt.

Så...uten mat og drikke duger verken helter eller rådsmøtedeltakere! Lunsj ble inntatt i hjertet av bygget, nærmere bestemt i byggets 5. etasje. "Indisk" som tema og "forsyn deg selv" fungerte meget bra og falt i smak hos alle. Det er enkelt å forstå hvorfor NSB har et velutstyrt trimrom i byggets kjeller...

Etter lunsj fortsatte vi på dagens røde tråd. De fleste kan og vil. Noe verken kan eller vil. Hva da? Jo, betale sin skatt. Dette var temaet for Jan-Erik Hagtvet fra Skattekrim i Skatt Øst sitt innlegg om organisert svart arbeid. Hans gjennomgang tok utgangspunkt i kontroller Skattekrim har utført i bl.a. byggebransjen, men med stor overføringsverdi til andre bransjer/tjenesteanskaffelser. Noen har gjort det til en profesjon å sno seg og snyte Staten, eller deg og meg, om du vil. Virksomheten er godt organisert, overlagt og fantasifull. Det er godt vi har kompetente "jegere" i Skattekrim!

Siste post på fagdagen var en smakebit på "bærekraftig Supply Chain i Kongsberg Gruppen". Rune Fleischer, VP Group Indirect Procurement (og styremedlem i Tradebroker) og Anne Hinrichsen, CSR Manager Supply Chain, fortalte om policy og organisering, samt praktisk implementering og oppfølging av leverandørkjeden i konsernet. Rune var veldig klar på at innlegget ikke var noe "best practise", men det var likevel ingen tvil om at Kongsberg Gruppen jobbet godt med dette.

Siste post på programmet var selve rådsmøtet. Daglig leder Terje Fagervik og styrets leder Steinar Wiik guidet forsamlingen gjennom det formelle. Siste agendapunkt var valg og samtlige fire styremedlemmer på valg ble gjenvalgt.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her:

Hva gjorde vi for å bli «Årets leverandør» i Tradebroker?, ved salgsdirektør i Ricoh Norge, Petter Lien og National Account Manager, Gøran Alstedt.

NSB sitt nye hovedkontor: Alle forretningsenheter under samme tak, ved prosjektdirektør i ROM Eiendom, Eyvind Skaar.

Forebygging, avdekking og håndtering av økonomisk kriminalitet, ved Gunnar Holm Ringen og Nicolai Skridshol i PwCs Granskingsenhet.

Organisert svart arbeid – en stor utfordring for næringslivet, ved seniorrådgiver Jan-Erik Hagtvet fra Skattekrim i Skatt Øst.

Bærekraftig Supply Chain i Kongsberg Gruppen – en smakebit, ved Rune Fleischer, VP Group Indirect Procurement og Anne Hinrichsen, CSR Manager Supply Chain.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring