Rådsmøte 2011

Årets rådsmøte ble arrangert i Tradebrokers egne, nye lokaler på Helsfyr. Vi ønsket å vise oss frem! Det ble en vellykket dag med i overkant av 40 deltakere samlet sett.

Tradisjonen tro krydret vi også i år rådsmøtet med relevant faglig innhold. Dette er en utfordring, men alle tilbakemeldinger tyder på at vi lykkes brukbart nok en gang. Dagen ble innledet med Tormod Lien fra Miljømerking (står bak Svanens innkjøperklubb). Han relaterte miljøbevisst innkjøp til hva som er, praktisk sett, hensiktsmessig, og krydret det hele med å ta frem eksempler fra Tradebrokers avtaleportefølje.

Per N. Bondevik, daglig leder for Initiativ for etisk handel, overtok deretter stafettpinnen. Hovedbudskapet hans var at verden oversvømmes av eksempler på uetisk handel. Alle må ta ansvar, både kjøper og selger!

Til å avslutte "miljø- og CSR-bolken" hadde vi gleden av å høre Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower Group. Han tok oss gjennom en rekke cases som eksemplifiserte hvordan en aktør i bemanningsbransjen - som har hatt et vedvarende fokus på dette - fokuserer systematisk på CSR, og ser dette som et viktig konkurranseparameter.

Reversed auction - omvendt auksjon på moderspråket - var tema for siste faglige innlegg. Tematisk noe helt annet, men veldig relevant. Konserndirektør for innkjøp i ISS, Knut Bjørånesset har lang erfaring med bruk av denne prosessen. Prosessen stiller krav til områdets/anskaffelsens egnethet og gode forberedelser. Når dette vel er på plass, er dette en meget effektfull prosess ift å oppnå gode priser.

Vel i havn med den faglige delen fikk vi servert en bedre Dolly-lunsj. For fjerde år på rad stilte Dolly Dimple's velvillig opp. En spesiell takk til Mona Berg fra Dollys kundesenter og, ikke minst, Morten Vold som er daglig leder for avdelingen på Torshov i Oslo. Pizza, salat og tilbehør - vi ble mette og det var mat igjen. Etter lunsj ble det servert jubileumskake. Alltid noe å feire, eller skal vi si "alltid en grunn til å spise kake"? Denne gang feiret vi at det er 10 år siden fusjonen mellom Tradebroker og ISAL.

Daglig leder Terje Fagervik og styreleder Steinar Wiik guidet deretter forsamlingen gjennom det formelle rådsmøtet. Siste agendapunkt var valg og vi er glade for å ønske Anders Fritz fra Orkla velkommen i Tradebrokers styre.

Presentasjonene fra møtets faglig del finner du her:

”Svanens innkjøperklubb – effektiv hjelp til miljøriktig innkjøp” ved Markedsansvarlig innkjøp og tjenester i Stiftelsen Miljømerking, Tormod Lien.

“Etisk handel – praktisk samfunnsansvar i leverandørkjeda” ved daglig leder i Initiativ for etisk handel, Per N. Bondevik.

”Etikk som konkurranseparameter i bemanningsbransjen - får bedriften, kunder, leverandører og ansatte som fortjent?” ved konserndirektør i ManpowerGroup, Thor Bendik Weider.

“Reverse auction – noen erfaringer med en effektiv og innkjøpsetisk forsvarlig prosess” ved innkjøpsdirektør konsern i ISS Facility Services AS, Knut Bjørånesset.

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring