LOS Energy - Vil hedre Norges beste på energiledelse

– De aller fleste bedrifter kan spare betydelige beløp på et mer effektivt energiforbruk.  Dette sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS. Nå jakter selskapet på kandidater til LOS Energy Award

– Resultatet av en god energiledelse er utelukkende positivt for både miljøet og økonomien, sier Gaudestad, som har tatt initiativet til LOS Energy Award. Han håper prisen kan inspirere flere til å sette i gang energisparende tiltak. Målet med prisen er å settes fokus på hvor viktig det er å ha et bevisst forhold til hvor mye og hvordan virksomheten bruker strøm. 

Har din bedrift gjennomført tiltak for å spare strøm siste tre år og har årlig energiforbruk over 10 GWh? Da kan dere være kandidat til å vinne. Deltakere kan nominere seg her innen fredag 6. november

Fokus er avgjørende
Det finnes en rekke tiltak for å redusere strømforbruket, men Gaudestad mener det er ett råd som er viktigst.
– Bedriften eller virksomheten må ha dette på agendaen sin og ha fokus på å være en smart strømbruker. Hvis du måler og følger opp, så blir det nesten automatisk en reduksjon, sier Gaudestad.

Han mener ledere kan være flinkere til å bruke ny teknologi til å automatisere strømsparingen.
– Det finnes nå en rekke gode dataprogrammer som kan kobles til sensorer, slik at strømsparingen blir automatisk og kontinuerlig. Målet er å bruke minst mulig strøm, sier Gaudestad.

Prisdryss 18. november
Prisene for beste bedrift og offentlige virksomhet på energiledelse deles ut under LOS Energy Day den 18. november på Hotel Continental i Oslo. Deltakere kan nomineres frem til fredag 6. november ved registrering på losenergy.com/award. Juryen i LOS Energy Award består av representanter for LOS Energy, Entro og Teknisk Ukeblad.

Her kan du se en kort videofilm om prisen

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring