Ferskt medlem med nytt navn: Mustadeier Ard nytt medlem i Tradebroker

Når NLI Utvikling nå skifter navn til Ard, ønsker konsernet å synliggjøre sin satsing på å rendyrke et eiermiljø. Ard har som mål å være den beste eieren for sine virksomheter og spesialister på snuoperasjoner.

Når NLI Utvikling nå skifter navn til Ard, ønsker konsernet å synliggjøre sin satsing på å rendyrke et eiermiljø. Ard har som mål å være den beste eieren for sine virksomheter og spesialister på snuoperasjoner.

Tekst
Endringene er et naturlig steg i en lang historie, og spesielt formet av en rivende utvikling de siste 15 årene.

- Vår tilnærming til utvikling av virksomheter har blitt til over tid og vi har funnet en modell som ikke er bransjespesifikk. Dette er en markering av at vi nå rendyrker eiermiljøet som eget forretningsområde. Ard betyr plog. Vellykkede snuoperasjoner kjennetegner Ard på sitt beste. Gjennom et aktivt eierskap skal vi skape verdier og legge til rette for forbedringsarbeid i våre virksomheter, sier kommunikasjonssjef i Ard, Håvard Løkke.

Bygge egenart og fellesskap
Ard har sitt opphav i et lite mekanisk verksted etablert i Mjøndalen i 1946. Siden dette har selskapet vokst gjennom vellykkede etableringer, innmatskjøp og snuoperasjoner, men også organisk vekst i både eksisterende og tilkommende virksomheter. I dag har Ard utviklet seg til et eierselskap med en portefølje av ulike type virksomheter i ulike bransjer.

- Vårt nye navn skal bidra til å bygge eierselskapets egen identitet og samtidig tydeliggjøre fellesskapet som gruppe. Vi er en aktiv eier som skal bidra til å styrke virksomhetenes unike merkevarer og posisjon. Med nytt navn vil vi tydeligere differensiere eierselskapet fra NLI som er vår merkevare innen olje- og gassindustrien, sier Løkke.

Strategisk reposisjonering og operativ forbedring
Ard og eierselskapets portefølje ble medlem i Tradebroker kort tid etter overtagelsen av Mustad i desember 2011. Mustad har vært medlem nesten siden tidenes morgen. Ard Group består i dag av selskaper innen vannkraft og fornybar energi, olje- og gassindustrien, landbaserte prosjekter, eiendom, helsekost og fiskeredskap. Ards eierskap og merkevarer innbefatter Mustad, Rainpower, NLI, Sunkost, NorgesEiendom og Straum.

- Ard er ikke sektororientert. Vi investerer i selskaper i ulike bransjer som har potensial til å bli ledende i et definert segment og som har et tydelig omstillingspotensial i form av operativ forbedring eller gjennom strategisk reposisjonering. Flere av våre oppkjøp og snuoperasjoner har blitt til som et resultat av et nært samarbeid og stor grad av tillit fra våre bankforbindelser. Vi er stolte over å kunne vise til flere vellykkede snuoperasjoner med god avkastning som har sikret virksomhetenes videre bærekraft, sier Løkke.

Uredde lagspillere
Nå søker konsernet flere dyktige medarbeidere som vil være med å utvikle eiermiljøet og virksomhetene i Ard Group videre.

- Skal vi nå våre ambisjoner og mål må vi stadig utvikle vårt kompetansemiljø. Vi søker flinke folk som er fremoverlente og uredde lagspillere. Utvikling og suksess handler til syvende og sist om å bygge det beste laget, avslutter Løkke.

Hovedkontakt mot Tradebroker og leverandører er uendret. Rollen ivaretas av
Hans Jørgen Rånes, Hans.Jorgen.Ranes@nli.no, tel 48 03 02 13 og
Øyvind Grøn, Oyvind.Gron@nlibs.no, tel 93 45 79 05

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring