Kinnarps' tips til en god ergonomisk arbeidsplass

Kinnarps' tips til en god ergonomisk arbeidsplass

Start det nye året med å ta vare på kroppen! Kinnarps gir deg fem tips til hvordan du kan ta vare på kroppen din, gjennom en god og riktig ergonomisk arbeidsplass.

Nå sier vi snart farvel til nok et år og mange av oss kommer dit at gode intensjoner skal formuleres og høye ambisjoner skal etterleves. Vi befinner oss i nyttårsforsettenes tid. Vi er fast bestemt på å leve sunnere, trene mer og forbedre helsen vår. Men det er lettere sagt enn gjort. Derfor gir vi i Kinnarps deg fem tips til hvordan du kan ta vare på kroppen din, gjennom en god og riktig ergonomisk arbeidsplass. Da har du et enkelt nyttårsforsett hele året.

 1. Invester i fleksible møbler og mobile løsninger
  Vi er alle forskjellige og har alle ulike behov. Skal kontorinnredningen være egnet for dine individuelle behov, lønner det seg å investere i fleksible møbler og mobile løsninger som enkelt kan justeres og tilpasses de ulike oppgavene du skal løse igjennom en arbeidsdag. Skrivebord som kan justeres opp og ned for å variere mellom sittende og stående stilling, er et eksempel på et mobilt møbel som tilpasser seg til personen, arbeidsoppgavene og omgivelsene – og ikke motsatt.
 2. Tenk på støy rundt deg
  Gjennomtenkt akustikk og et redusert støynivå er avgjørende for å skape en ergonomisk og sunn arbeidsplass. Også når du sitter hjemme. Flere enn vi tror befinner seg i risikosonen for å bli påvirket av støy. I en undersøkelse utført av YouGov på vegne av Kinnarps Norge, svarte 47 prosent av norske ansatte at det er for mye støy på kontoret. 82 prosent av disse svarte at de hver eneste dag blir forstyrret av kollegaer som snakker for høyt. Heldigvis er det ikke vanskelig å forbedre lydmiljøet. I de fleste tilfeller kan gardiner og tekstilbaserte møbler absorbere og dempe lyden. Ikke minst finnes det mange flotte lydskjermer som også kan fungere som dekor.
 3. Sørg for gode lysforhold
  Lys har enorm innvirkning på oss mennesker, og hvis vi skal kunne arbeide effektivt og behagelig, er lyskvaliteten avgjørende. Med tanke på at vi i gjennomsnitt tilbringer 90 prosent av den våkne tiden innendørs, er det ikke overraskende at lys og belysning er så viktig for oss.  Også lysforholdene kan forbedres med enkle tiltak. Skrivebordlamper, dimmefunksjon og lyskilder som enkelt kan flyttes på er gode løsninger som gjør at du enkelt kan påvirke lyset.
 4. Reis deg opp for helsens skyld. Sitt, men ikke sitt stille.
  De fleste av oss sitter mye stille i løpet av dagen. På jobben, i bilen, ved spisebordet og foran TV-en. Det er anslått at voksne sitter om lag ni timer hver dag i løpet av 16 våkne timer. Tenk på hva det gjør med deg og helsen din. Hva kan du gjøre for å bli mer aktiv? Et skrivebord som kan heves og senkes etter behov, er en god start for å få et sunnere liv med mer bevegelse. Et hev/senk-bord kan suppleres med en kontorstol som følger kroppens bevegelser, og som gir deg gode arbeidsstillinger og muligheten til å sitte på flere ulike måter. Kontorstolen Capella er et godt alternativ. Den er designet for å holde kroppen din i bevegelse og fremmer en aktiv sittestilling ved hjelp av en mekanisme som gir velbalanserte mikrobevegelser i setet. Den har flere justeringsalternativer som hjelper deg til å finne den sittestillingen som passer best for deg og har en intuitiv betjening som gjør det mulig å justere stolen etter dine behov.
 5. Tenk helhet – mental, fysisk og følelsesmessig trivsel
  Målet er ikke å fylle kontorarealet med møbler, men med trivsel. Derfor mener vi at det beste er å basere innredningen på forutsetningene til hver enkelt medarbeider for å oppnå bedre helse på jobben. Det er tross alt like mange behov på arbeidsplassen som det er medarbeidere.

Vil du vite mer om ergonomi – se her: https://www.kinnarps.no/kunnskap/ergonomi/

Vil du bestille noen av produktene – se her: https://www.kinnarps.no/nettbutikk

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring