Tradebroker Reiseseminar med rekordoppslutning

For åttende gang inviterte Tradebroker og de reiserelaterte leverandørene til seminar. Det ble et seminar med rekordoppslutning. Vi håper og tror dette kan tilskrives et program spekket med aktuelle godbiter.  

Vi var hele 40 påmeldte fra medlemmene, totalt ca. 60 mennesker, samlet til seminar i splitter nye Thon Conference Universitetsgaten. Seminaret ble flyttet hit i siste liten pga. plassmangel. Lunsj og middag ble holdt på opprinnelig arena; Brasserie Paleo. 

Det er ikke uten videre gitt at leverandører av samme produkt eller tjeneste ser det som hensiktsmessig å nærme seg felles kunder i samme forum. På Tradebrokers Reiseseminar skjer nettopp det, og er derfor en unik anledning til å treffe dem alle samlet. Dette er både tids- og kostnadseffektivt og, ikke minst, hyggelig. 

Tettpakket program
Formatet fra fjoråret, med dagsseminar, har kommet for å bli. Vi tilskriver dette mye av suksessen. I tillegg må vi by på et interessant program.  

Sikkerhet på reisen
Første post på programmet ble fylt av Anders H. Rimstad, Chief Security Officer i Aker Solutions ASA. Der i gården reises det til alle verdenshjørner og han fortalte hvordan de har utviklet en helhetlig prosess for å sikre sine reisende.    

EU commission and the Interchange Fee regulation
Etter Anders viet vi oppmerksomhet til «EU commission and the Interchange Fee regulation». Vi delte denne bolken i to kortere innlegg. Først ut var Olav Johannessen, seksjonssjef i Finanstilsynet. Olav ga oss en faktabasert gjennomgang av selve EU-reguleringen, og hvorfor den har kommet på plass. Endring betyr muligheter.  Beate Svendsen, salgssjef i SEB Kort/Eurocard, fulgte opp på dette etter Olav. Hun fokuserte på mulige konsekvenser for Tradebroker-medlemmene og hvilke muligheter som byr seg for fremtidig produkt- og tjenesteutvikling.   

Styring av reisepolicy og bruk av inngåtte avtaler
Effektiv styring av reisepolicy og bruk av inngåtte avtaler, er et evig tilbakevendende og aktuelt tema. Kari-Helena Skedsmo, Nordic Procurement BPO Lead i Accenture, bidro ikke bare med erfaringer og praktiske eksempler fra egen bedrift, men ga oss smakebiter på hvilke råd de gir, og prosesser de setter i gang, hos sine klienter. 

Så var det tid for lunsj. «Delt arena» innebar en 350 meter kort rusletur bort til Brasserie Paleo, like ved Oslo Tinghus. Deilig med litt luft, var omkvedet. 

The future of business travel
Den litt utakknemlige bolken etter lunsj ble meget positivt fylt av Egencias Senior Director for Global Product Marketing, Mr. Jean Noel Lau Keng Lun. Ørene måtte spisses ekstra, da foredraget ble levert på engelsk. Dette ble aldri et problem. Jean Noel er en meget dyktig foredragsholder og leverte meget interessante tanker rundt temaet «The future of business travel». 

Naive Norge
Høydepunktene stod i kø utover ettermiddagen. Kjell-Ola Kleiven, Partner i Risk Information Group AS serverte foredraget "Naive Norge" – et mer eller mindre standardisert foredrag som passet programmet utmerket. Kjell-Ola tok for seg risiko og risikobilder fra et historieforteller perspektiv. Foredraget var en skikkelig tankevekker, selv om enkelte eksempler var satt helt på spissen. Kikk etter Elvis Presley neste gang du er ute og flyr! 

Norwegians eventyrlige reise
Til å avslutte den faglige delen, hadde vi fått Norwegians toppsjef, Bjørn Kjos, til å bidra. Han ga oss innsyn i Norwegians reise fra regional til global aktør. Det er en imponerende reise som leveres med humor og herlige statements av en superfolkelig toppsjef. Bedre ambassadør for eget selskap, er vanskelig å se for seg. 

En italiensk kulinarisk reise
Som avslutning på en vellykket seminardag, la vi ut på en kulinarisk reise. Veien gikk til Italia. Dag Tjersland var engasjert for å ta regi og lose oss igjennom aftenen. Dag Tjersland er utdannet servitør, vinkelner og kokk, og står bak bl.a. restaurantene Baltazar og Skur 33 i Oslo. Flertallet av deltakerne ble med på reisen, og undertegnede våger påstanden om at samtlige ganer ble pirret på en smakfull måte.    

Reiseseminar 2016?
Det er for tidlig å konkludere med om det blir seminar i 2016. Årets deltakerantall, samt tilbakemeldingene via spørreundersøkelsen i bakkant, er en skikkelig vitamininnsprøytning for arrangørkorpset. Ikke bli overrasket om du inviteres til seminar også neste år!  

Presentasjoner (krever innlogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring