Tradebroker Reiseseminar – det beste så langt?

For niende gang inviterte Tradebroker og de reiserelaterte leverandørene til seminar. Det ble et seminar med rekordoppslutning. Tilbakemeldingene tyder på at dette også var det beste seminaret så langt. Lista er lagt for jubileumsåret 2017. 

Vi var nesten 70 mennesker samlet til seminar på ærverdige Clarion Collection Hotel Gabelshus, beliggende på Frogner i Oslo. Flotte omgivelser ja, men litt trange konferansefasiliteter. 

Det er ikke uten videre gitt at leverandører av samme produkt eller tjeneste ser det som hensiktsmessig å nærme seg felles kunder i samme forum. På Tradebrokers Reiseseminar skjer nettopp det, og er derfor en unik anledning til å treffe dem alle samlet. Dette er både tids- og kostnadseffektivt, hyggelig og lærerikt.

Tettpakket program
Formatet «dagsseminar» har kommet for å bli. Vi tror dette er suksessformelen. I år valgte vi å kjøre med noe kortere innlegg. Vi fikk fin flyt, men sprakk litt på tidsskjemaet andre halvdel av dagen.

Første post på programmet var todelt, og handlet om digital dokumentasjon og reiser.  Eirik Kjernsli, seniorskattejurist Skatt øst, innledet med å snakke om hva slags dokumentasjon som godtas av Skatteetaten nå – ordet «nå» er viktig, da dette er regler som er under sterkt og kontinuerlig press. Christian Fjestad, Nordic Product Manager i SEB Kort, fulgte opp med å gi oss et innblikk i hvordan digitale kvitteringer kan håndteres og hvordan dette på sikt kan optimalisere reise- og utleggshåndteringen for bedrifter.

Før vi ga ordet til Elisabeth Berglie, Agency Head i Google Norge, fikk vi en kort leverandørpresentasjon av Bjørvika Apartments. Vi har i hovedsak valgt å ikke fokusere på leverandørpresentasjoner under seminaret, men fant tid til hhv. Bjørvika og American Express som fikk sine 10 minutter – begge nye leverandører.

Elisabeth Berglie fortalte om en litt annerledes reisepolicy. Deres «Trips»-program fokuserer på gulrot mer enn pisk, og gir den ansatte frihet innenfor definerte rammer. Vi fikk høre hvordan deres reisepolicy støtter opp om den grunnleggende kulturen i selskapet. Smart.

Nye Oslo lufthavn åpner snart
Etter en benstrekk ble vi tatt med til nye Gardermoen. Markeds- og merkevaresjef, Ina Eldøy, i Avinor ga oss et meget engasjert innlegg om hvordan nye Oslo lufthavn bidrar til en enklere reise? Moderne flyplassutvikling handler om å sette deg og dine behov i fokus, snarere enn å fokusere på flyselskapene, fortalte Ina oss.

Så var det tid for lunsj. En solid en. 
Eric W. Berry fra American Express var tildelt den litt utakknemlige bolken etter lunsj. Han presenterte eget selskap på beste måte, for deretter å veksle elegant over til Andreas Brase, CEO i Nordic Travel Clearing. Andreas fortalte om hvordan dagens reisekonto gjør det mulig å reise kvitteringsfritt uten personlige utlegg og uten å etablere reiseregning etter reisen. Eirik Bruset fra Arbeidstilsynet krydret det hele med egne, praktiske erfaringer. Svært effektiviserende, skal vi tro de to.

Facebook på jobben
Temaet reisepolicy og atferdsendring, presentert som «best practise», er alltid interessant. DNB bruker kanalen dnb@work aktivt (Facebook at Work). Dette løser ikke alle utfordringer, men er en langt mer effektiv informasjonskanal enn tradisjonelt intranett. Alle er med, alle er venner med alle og det tillates selvsagt flerveis kommunikasjon, der takhøyden er ganske stor. Budskapet ble praktfullt levert av Silje Gjelten og Nina Dalen Skaara.

Tidligere reiselivsdirektør i Innovasjons Norge, Per-Arne Tuftin, har byttet beite siden sist han var på besøk. Denne gangen delte han sine betraktninger om fremveksten av delingsøkonomien med oss. Trenden kan vanskelig snus. Delingsøkonomien er her. Per-Arne Tuftin etterlyser like rammevilkår for aktørene.

Som avslutning på dagen ga Julien S. Bourelle oss sitt foredrag Cracking the Norwegian code. Gnistrende godt levert. Latteren satt løst hos noen hver i disse 45 minuttene med lett selvransakelse av hvordan nordmenn flest ter seg.

Før middag var det Quiz. Nøttegeneral og pensjonert NRK-veteran, Roald Øyen, stilte opp i kjent stil. Hans historier og anekdoter ble koblet sammen med quiz-verktøyet Kahoot. Veldig moro!

Avsluttende kulinarisk reise
Som avslutning på en vellykket seminardag, la vi ut på en kulinarisk reise. Ole Jonny Eikefjord var engasjert for å ta regi og lose oss igjennom aftenen. Flertallet av deltakerne ble med på reisen, og undertegnede våger påstanden om at samtlige ganer ble pirret på en smakfull måte.

Reiseseminar 2017?
Denne gang kan nok spørsmålstegnet droppes. Neste år blir det jubileumsseminar. Arrangørkorpset lover å legge seg i selen for å overgå de tidligere ni. 

Presentasjoner (krever innlogging)

Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring