LOS – Jakter på Norges smarteste strømbrukere

For andre året arrangeres LOS Energy Award, og nå jakter LOS Energy på nye kandidater til prisen.
– Vi ser etter virksomheter som ligger i forkant med energioptimalisering og som kan inspirere andre, sier Andreas Myhre, direktør for krafthandel i LOS Energy. 

LOS Energy Award deles ut under LOS Energy Day, den 22. november på Hotel Continental i Oslo. En jury bestående av representanter fra energi- og miljørådgivningsselskapet Entro, miljøstiftelsen Zero og LOS Energy skal vurdere kandidatene. De eneste forutsetningene for å delta er at det årlige energiforbruket er på 10 GWh og at strømsparende tiltak er gjennomført de siste tre årene.

–  Det er viktigere enn noen gang å vise frem inspirerende virksomheter som tør å satse. De er et fantastisk viktig bidrag til det grønne skifte, og en del av vårt felles ansvar for å dyrke frem fornybarsamfunnet, sier Myhre, som ønsker å inspirere flere til å ta i bruk ny teknologi for å bruke energien mer effektivt.

IKEA Norge viser vei
IKEA Norge vant LOS Energy Award i fjor i kategorien beste private virksomhet. I løpet av 2015 klarte de å spare 1,3 GWh, og i år ser det ut som de klarer å spare like mye. I fjor sa juryen blant annet at ”Årets prisvinner har jobbet systematisk med energien i mange år. De satser både på bærekraftige energikilder og effektiv bruk av energien”.

– IKEA Norge viser at det å spare penger på energi, er like viktig som å tjene penger på møbler, sier Myhre, som tror IKEAs høye mål kan bidra til å inspirere flere til å satse mer ambisiøst. IKEA fortsetter å utfordre seg selv med utfordringer som kan virke umulige, men så viser det seg gang på gang at de klarer å løse dem, fordi det tvinger dem til å tenke nytt, sier Myhre.

Folkevalgte må følge med
Fjorårets vinner i kategorien beste offentlige virksomhet var kommunale Kristiansand Eiendom, som fikk pris for sitt arbeid med energisparing. Kommunen har gjennomført et enøk-prosjekt i 125 bygg, og har siden 2006 redusert energiforbruket med 30 prosent.

– Kommunepolitikerne må våkne, og sørge for at egen kommune både bidrar i miljødugnaden og at de inspirerer næringslivet. Dessuten må de bruke felleskapets penger smart. Kristiansand Eiendom er nytenkende og fortjener all mulig honnør, sier Myhre, som nå leter etter nye kandidater til LOS Energy Award 2016. Både offentlige og private virksomheter kan nomineres til prisen frem til 10. november.

Fakta om LOS Energy Award

o   LOS Energy Award er et initiativ fra LOS Energy, i samarbeid med konsulentselskapet Entro og miljøorganisasjonen Zero.

o   Prisene for beste offentlige virksomhet og beste private virksomhet på energiledelse deles ut under LOS Energy Day, den 22. november på Hotel Continental i Oslo.

o   Juryen i LOS Energy Award består av Tore Lindholt fra Entro, Einar Wilhelmsen fra Zero og Anders Gaudestad fra LOS Energy.

o   Kandidater kan melde seg på innen 10. november losenergy.com/award.

Fjorårets vinner i kategorien beste offentlige virksomhet var kommunale Kristiansand Eiendom, som fikk pris for sitt arbeid med energisparing.
Developed by Aplia and ECIT Capstone - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler - Personvernerklæring